Asociatiile de proprietari au obligatia de a adopta noul regulament de bloc pana la finalul lunii septembrie.

Obligatia vine in urma unui ordin adoptat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice in data de 25 februarie.

Astfel regulamentul va fi afisat la avizierele scarilor de bloc iar fiecare proprietar va trebui sa aprobe acest act, urmand sa primeasca si o copie fizica.

Prevederile inscrise in regulament vor trebui respectate de proprietari, chiriasi, dar si de persoanele care locuiesc pentru o perioada scurta in imobilul respectiv.

Concret, regulamentul de bloc, document ce a fost oficializat recent, stipulează că asociația de proprietari “poate stabili extinderea sau nu a intervalului orar prevăzut de legislația în vigoare în care este interzisă tulburarea liniștii proprietarilor/ locatarilor din condominiu”.

Decizia suplimentării numărului de ore de liniște dintr-un bloc poată fi luată doar în cadrul adunărilor generale ale proprietarilor. După cum stabilește Legea nr. 196/2018, adunarea generală “este alcătuită din toți proprietarii membri ai asociației de proprietari”.

În România, intervalele orare în care trebuie păstrată liniștea în bloc sunt stabilite de Legea nr. 61/1991. Astfel, perioadele de liniște prevăzute de legislație sunt cuprinse între 22:00-8:00 și 13:00-14:00. Mai exact, în actul normativ se precizează faptul că “tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 și 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare” poate fi sancționată cu amenzi cuprinse între 500 și 1.500 de lei.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here